Een rondleiding door je eigen hoofd..?!

Laurens MeleinCoaching, Loopbaan

Heb jij weleens van die momenten dat je geen antwoorden, opties of oplossingen kunt vinden voor je eigen vragen of uitdagingen? Een soort van ‘verdwaald’ gevoel in je eigen hoofd? Ja? Lees dan verder.

Je hebt het idee dat je er alles aan doet binnen je eigen mogelijkheden en grenzen om gelukkig of vrij te zijn bijvoorbeeld. Hard werken voor de baas, racen om de deur uit te komen ’s ochtends, de kinderen helpen bij het opstarten en aankleden, huishouding doen, vergaderingen voorbereiden, eten koken, boodschappen doen en ook voldoende bewegen/sporten etc. Herkenbaar?

Alle handelingen en stappen die je zet zijn (grotendeels) geprogrammeerd: door jezelf! Vaste patronen die je onbewust draait. Heel fijn vaak maar soms ook heel frustrerend als het niet (meer) brengt wat je zou willen. De patronen heb je opgebouwd en te ‘danken’ aan je opvoeding, de omgeving waarin je opgegroeid bent, opleidingen die je gevolgd hebt e.d.

Als je ergens niet blij mee bent dan kun je op zoek gaan naar ‘sleutels om andere deuren’ te openen. Zodoende vindt je antwoorden en oplossingen die je nog niet eerder gezien of ervaren hebt. Bouwen aan nieuwe of verbeterde patronen/programma’s voor jezelf!

 

In mijn werk als coach, loopbaanadviseur en trainer werk ik veel met bewustwordingsoefeningen als eerste stap. Bewust worden van je eigen gedrag (oorzaak/input) en bijhorend resultaat (gevolg/output) is van belang om verder te komen of eventueel andere resultaten te bereiken in je leven of loopbaan. Want als je altijd doet wat je altijd deed, dan krijg je ook wat je altijd (al) kreeg.

Je zou het kunnen zien als een rondleiding door je eigen hoofd. Begrijpen hoe het komt dat jij doet zoals je doet. Eerst begrijpen dan begrepen worden. Samen ‘lopen en vliegen’ we door je hoofd op zoek naar ‘kwartjes die gaan vallen’. Jouw wereld(en) verkennen we. Die paden die ingesleten en gemaakt zijn in jouw leven bewandelen we. Ook staan we geregeld even stil en nemen we tijd voor reflectie. We gaan ook andere wegen inslaan, ontdekken en je horizon verbreden.

 

Het kan maar zo zijn dat je een andere wereld ontdekt die je nooit eerder (bewust) gezien hebt en die je heel goed past/bevalt. Thans dit is mijn ervaring in de coachtrajecten die ik heb gedaan met mijn klanten. Ook is dit vaak feedback die ik krijg.

Wat heb je zoal nodig? Jezelf openstellen, kwetsbaar opstellen en moed tonen. Jezelf meenemen, uitdagen en tijd nemen. Dit alles kun jij, hiervan ben ik overtuigd. Ontwikkel jezelf.

 

 

Kijk voor meer informatie op http://www.ontwikkel-link.nl of @ontwikkellink.

Je bent het waard. Méér dan!

Hartelijke groet,

Laurens Melein