Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Laurens MeleinCoaching

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet..

Dit spelletje speel ik geregeld met onze kinderen en hun vriendjes. Zij vinden dat erg leuk om te doen. Ik ook als ik heel eerlijk ben! Je kunt het overal en altijd spelen. Het mooie vind ik dan welke items de kinderen gebruiken om te raden, te leren hoe zij naar de wereld kijken en wat zij dan zien. Hoe mooi is dat!

 

Ik ben altijd gefascineerd hoe we, jij, ik, mensen naar de wereld kijken en wat we dan zien. Oja, en vooral ook (nog) niet zien. Soms zie je zelf niet wat een ander wel ziet.

Onlangs vroeg mijn vrouw aan onze jongste zoon: ‘Wat wil jij later worden?’. Zijn antwoord was resoluut: ‘gewoon mezelf’. Het kan ontzettend leerzaam en nuchter werken om goed te luisteren en te kijken naar elkaar, zeker ook naar kinderen.

Hoe ben je dan jezelf? Waar kom jij tot je recht? Waar voel jij je als een vis in het water? Waar wordt jij gewaardeerd?

Mijn mening is dat ieder mens uniek is en waarde kan toevoegen bij een bedrijf en in een bepaalde functie of rol. Of in een nieuwe/andere omgeving. Iedereen heeft talenten, kwaliteiten, drijfveren, kennis, vaardigheden, competenties etc.

Meestal is het nog niet zo gemakkelijk om dit helder voor de bril te krijgen. Soms hebben mensen het idee dat ze niet meer goed uit de verf komen in hun baan, functie of rol. Dit kan natuurlijk liggen aan het werk, het (veranderde) functieprofiel, je (nieuwe) baas of de tijd van het jaar. Of ligt het (toch/meer) aan jezelf?

Ik ben groot voorstander om goed naar (me) jezelf te kijken. Hiervoor kun je eenvoudig een spiegel gebruiken of jezelf eens opnemen. Met opnemen bedoel ik dan: vastleggen (audio/video) hoe jij zelf je werk uitvoert. Hoe klink je in een gesprek naar een klant of medewerker. Wat zie je, wat valt je op?

Hieruit komen meestal al de nodige ‘aha’ momenten. Soms ook valt je eigen mond open van ongeloof. Ben ik dat? Klink ik echt zo saai, monotoon of onvriendelijk? Het vragen om feedback aan collega’s, goede vrienden of een klant kan ook ontzettend inspirerend en leerzaam zijn.

Een optie is natuurlijk ook om eens een coach te benaderen als klankbord. In mijn werk als coach en loopbaanadviseur werk en speel ik veel met waarden en drijfveren. Wat is echt belangrijk voor jou in je werk, leven of relaties. Waar blijf jij op ‘drijven?’. Welke bouwstenen vormen jouw fundament? Wat maakt dat jij elke dag je bed uitkomt? Of mooier nog; springt! Waarvan krijg jij ‘Duracell’ energie?

Maar ook het werken met zelfbeeld(en), identiteit en meetlat criteria is gebruikelijk in de gesprekken die ik voer. Voeren, een werkwoord. Werk in uitvoering. Ik voer of geef dus in feite voeding aan mensen die ik coach en begeleid. Ik laat ze proeven hoe het is om meer vanuit zichzelf naar de wereld te kijken en te werken vanuit hun eigen/unieke kracht. Ook help ik hen helder te krijgen hoe ze de wereld een stukje mooier willen en kunnen gaan maken. Dankbaar en mooi werk. Voor mij een droom die is uitgekomen. Ik voel me als een vis in het ‘coach’ water..

Het is ontzettend fijn wanneer je kunt ‘schakelen’ tussen je brillen. Je bent je meer bewust van jouw kijk op jouw wereld. Immers we creëren onze eigen wereld. Nou vind ik het ontzettend leuk om de wereld te verkennen en te ontdekken. Ook die van jou! Hoe is dat bij jou?

 

Ben jij toe aan een heldere bril? Wil jij een unieke persoonlijk meetlat? Wil jij je waarde optimaal kunnen geven en inzetten? Meer regie over je loopbaan en leven? Cool! Begin door te beginnen. Start.

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet.. en zullen we eens van bril wisselen…? Ik ben zeer benieuwd.

Ontgrendel jouw potentieel. Je bent het waard. Méér dan!

Hartelijke groet,

Laurens Melein

http://www.ontwikkel-link.nl | @Ontwikkellink | info@ontwikkel-link.nl | 06 1851 6137