Je eigen film regisseren?! Welke hoofdstukken ga jij (nog) toevoegen?

Laurens MeleinCoaching

Je eigen film maken of boek schrijven!?

Er zijn mensen die dit gedaan hebben of dit momenteel aan het doen zijn, ergens op de wereld. De ene persoon is heel beeldend ingesteld en de ander meer gericht op gevoel. Sommige mensen hebben meer focus op geluid. Het mooie van films is dat dit allemaal samen komt.

Denk eens 5 minuten na over de volgende vragen. Neem er even tijd voor.

  1. Hoe zou jou ‘ideale’ levensfilm of biografie er uit zien?
  2. Hoe wil jij dat je dierbaren over jou spreken? Wat wil jij nalaten, wat is je legacy?
  3. Welke elementen moeten erin zitten? Welke absoluut niet?
  4. Welke keuzes zou je willen maken?
  5. Waaraan wil jij de meeste tijd besteden?
  6. Wie ben jezelf? Wat voor soort persoon? Hoe ga je met mensen om? Etc..

Schrijf eens op wat erin je op kwam. Teken er plaatjes of gezichten bij. Maakt niet uit, hoeft niet mooi. Het gaat om het vastleggen van zaken die er voor jou echt toe doen! Zelf doe ik dit door een klein boekje bij me te dragen waarin ik zaken opschrijf of teken.


Stel je nou eens voor dat je een jaar of 25 of 30 bent en je zit op de bank. Of iets ouder, maakt niet uit. Kop thee of koffie erbij. Je kiest een film uit om te gaan kijken samen met je partner. Je oog valt een titel en de afbeelding die erbij hoort. Je kiest deze film. De film start.. Het is je eigen film over jouw leven. Je bekijkt alles met grote ogen en interesse. Er komt van alles voorbij. Zaken die je nog goed herinnert en ook zaken die je al vergeten was. Verdriet, plezier, liefde, actie, pech, fouten, geluk, winst, afscheid, passie, pijn, ontmoeting. Etc.

Best veel al meegemaakt als je zo terugkijkt. Je verhaal tot nu toe. Wat mist er nog? Wat wil je meer? Minder? Doe je dingen die je echt leuk vindt en interesseren? Kun jij je talenten en vaardigheden inzetten waar je nu bent? Waaraan besteed jij je tijd?

Ik denk dat het goed is dat je zelf de regisseur bent van je eigen ‘film’. Jij hebt de afstandsbediening of het stuur in handen. Jij bepaald en schrijft je eigen script. Toch?

Welke hoofdstukken ga jij nog toevoegen?

 

Als ‘filmkenner en professioneel vragensteller’ sta ik je graag bij in het proces van schrijven en regisseren. Sparren en klankborden. Knippen en plakken. Dit alles zodat jij meer/weer de regie in handen hebt over je eigen leven en loopbaan. Je bent het waard. Méér dan!

Kijk voor meer informatie op http://www.ontwikkel-link.nl of @ontwikkellink.

Groet Laurens Melein