Prioriteit & prioritijd..

Laurens MeleinCoaching

Prioriteit & prioritijd..

Alles lijkt haast te hebben tegenwoordig en veel dingen moeten liefst gisteren nog af. Prioriteiten stellen is een belangrijke timemanagementvaardigheid. Dit helpt je privé en zakelijk. Prioriteiten stellen is niets anders dan bezig zijn met de zaken die belangrijk zijn. Hoe gaat dit jou af?

Wat is voor jou belangrijk? Hoeveel tijd besteed jij echt bewust aan de dingen die je belangrijk vindt? Sta eens een moment stil om jezelf dit af te vragen…

Ik som een aantal punten op die (hoogstwaarschijnlijk) belangrijk voor jou zijn:

  1. Je gezin & familie
  2. Je man, vrouw, vriend, vriendin of partner
  3. Kind(eren)
  4. Vrienden en vriendinnen
  5. Je lichaam
  6. Vrijetijd (besteding)
  7. Je loopbaan of werk
  8. Je medewerkers en/of team

Hoeveel tijd (minuten, kwartier, uren?) ben je echt bewust bezig met je kinderen, je gezinsleven, team of vrijetijdsbesteding? Dus bijvoorbeeld 1 op 1 bewust aandacht voor je vrouw, kind of loopbaan. Met bewust bedoel ik dan in het nu/moment zijn, zonder je telefoon of iPad in je hand. Geen TV aan etc. Bijvoorbeeld een spelletje spelen met je kind, een goed gesprek met je partner of een ‘bila’ gesprek met een medewerker. Aandacht, focus, bewust & tijd.

Er is zoveel afleiding om ons heen. Hoe ervaar jij dit? Wellicht houdt een moment in de toekomst je bezig of blijf je hangen in een gebeurtenis uit het verleden. Dit overkomt ons allemaal weleens. Zorg ervoor dat dit geen tijdlek wordt in je leven. Het kan niet zo zijn dat het je dromen en doelen in de weg staat.

Hoe zorg jij ervoor dat je de belangrijke zaken echt doet en er ruim voldoende tijd aan besteed? Hoe investeer jij in je relatie(s) met je kind(eren) en partner? Hoe organiseer en plan jij je loopbaan? Dus hoe organiseer jij je ‘goede voorneem’ gevoelens/ideeën tot concrete plannen en uitvoering?

Wellicht vindt je dit nog niet zo gemakkelijk. Bewust leven aan de hand van zaken die jij echt belangrijk vindt kost tijd en energie maar het is goed te leren. Begin door te beginnen; met kleine stappen. Kwestie van tijd nemen en aandacht geven.

 

Realiseer je dat als je hier daadwerkelijk bewust meer mee bezig gaat dit ontzettend veel energie, voldoening en plezier geeft! Je zult gaan ervaren dat je focus meer gaat zijn op zaken die belangrijk zijn. Alles wat je aandacht geeft groeit. Investeer in jezelf en in zaken die je echt belangrijk vindt!

Ontwikkellink biedt trajecten aan om focus aan te brengen en om in beweging te komen. In een coach- of loopbaanadviestraject ga je actief aan de slag met het ontdekken van je mogelijkheden en het stellen van persoonlijke en/of professionele doelen. Het belangrijkste is dat je zelf in staat bent ontwikkeling en groei te realiseren.

Mijn maatwerkbegeleiding is gericht op het ontgrendelen van eigen potentieel. Het resultaat? Duurzame persoonlijke en/of professionele ontwikkeling van binnenuit. Antwoord op je vragen, heldere doelen, meer balans, (zelf)vertrouwen en doen waar je energie van krijgt!

Kijk voor meer informatie op http://www.ontwikkel-link.nl of @ontwikkellink.

Je bent het waard. Méér dan!

Hartelijke groet,

Laurens Melein